Δράσεις

Η ενημέρωση ήταν και είναι ο κύριος στόχος του ΣΥΒΙΠΥΣ χωρίς να περιορίζεται στη συγγραφή και ανάρτηση άρθρων.  Στα 15 χρόνια ζωής του, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί  με τίτλο "Ελληνικά Αστέρια Συσκευασίας", πολλά σεμινάρια και ημερίδες καθώς και ένα εξαιρετικά επιτυχημένο Πανελλήνιο Συνέδριο. Ενημερωθείτε παρακάτω για τη δραστηριότητα του Συνδέσμου.

Ομιλίες - Συνέδρια O ΣΥΒΙΠΥΣ και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός EUROPEN διοργάνωσαν την Τετάρτη 22 Μαΐου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το πρώτο εισαγωγικό Σεμινάριο για το τελικό κείμενο του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τις Συσκευασίες και τα απόβλητα των Συσκευασιών (PPWR)

Περισσότερα

Ο ΣΥΒΙΠΥΣ σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ΤΜΣΠΣ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσαν στις 29 Φεβρουαρίου, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Σχεδίαση συσκευασιών: Από τη θεωρία στην πράξη».

Περισσότερα

Ομιλίες - Συνέδρια Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, ο ΣΥΒΙΠΥΣ σε συνεργασία με τον ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός  Ανακύκλωσης), πραγματοποίησε εκπαιδευτικό Σεμινάριο σχετικά με τις υποχρεώσεις των παραγωγών και εισαγωγέων υλικών συσκευασίας, σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία αναφορικά με τα πλαστικά μιας χρήσης, τις συσκευασίες και απορρίμματά των συσκευασιών.  

Περισσότερα

Ομιλίες - Συνέδρια Στις 23-26 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε  το ετήσιο Συνέδριο του GS1 Europe σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Περισσότερα

Ομιλίες - Συνέδρια Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας oλοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο (7-8 Νοεμβρίου 2023) επιστημονικό Συνέδριο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA) με θέμα «Η Ασφάλεια Τροφίμων ως βασικός πυλώνας ενός συστήματος Ενιαίας Υγείας». 

Περισσότερα

Ομιλίες - Συνέδρια O ΣΥΒΙΠΥΣ σε συνεργασία με την εταιρία Nextek Ltd διοργάνωσαν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου επιμορφωτικό διαδικτυακό Σεμινάριο για τις νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης και ανάκτησης συσκευασιών τροφίμων από ΡΡ με τίτλο "NEXTLOOPP - closing the loop on post-consumer packaging by creating food-grade recycled  polypropylene"  

Περισσότερα

Ομιλίες - Συνέδρια Η τελετή απονομής των Packaging Awards 2023 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στο Sofitel Athens Airport στην Αθήνα. Tα βραβεία της BOUSSIAS events διοργανώνονται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) και επιβραβεύουν επιχειρήσεις που κατάφεραν να  αποδώσουν την πραγματική αξία της συσκευασίας στο branding των προϊόντων

Περισσότερα

Ομιλίες - Συνέδρια Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα την κοστολόγηση της βιομηχανικής παραγωγής με τη χρήση του KPI ΟΕΕ (Overall Efficiency of Equipment).  

Περισσότερα

Ομιλίες - Συνέδρια Τη Δευτέρα 19  Ιουνίου ο ΣΥΒΙΠΥΣ σε συνεργασία με τους καθηγητές  Δρ. Ιωαννίδη (Διευθυντής εργαστηρίου κτιριακών και βιομηχανικών ενεργειακών συστημάτων της Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) και Δρ. Κ. Ψωμόπουλο  (Διευθυντής εργαστηρίου υψηλών τάσεων και ενεργειακών συστημάτων της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής),πραγματοποίησε εκπαιδευτικό  διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα τις καλές πρακτικές εξοικονόμηση ενέργειας στην βιομηχανία.  

Περισσότερα

Την Τετάρτη 24 Μάρτιου ολοκληρώθηκε το 4ο επιμορφωτικό Σεμινάριο του ΣΥΒΙΠΥΣ για τη λιτή παραγωγή σε συνεργασία με τον κ Σπύρο Βαμβακα (Αντιπρόεδρος της HMS) με θέμα το δείκτη μέτρησης της συνολικής αποτελεσματικότητας εξοπλισμού ΟΕΕ (overallequipment effectiveness) 

Περισσότερα
Σελίδα 1 από 9