Η τελετή απονομής των Packaging Awards 2023 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στο Sofitel Athens Airport στην Αθήνα. Στην ώριμη πλέον έβδομή τους διοργάνωση τα βραβεία της BOUSSIAS events διοργανώνονται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) και επιβραβεύουν επιχειρήσεις που κατάφεραν να  αποδώσουν την πραγματική αξία της συσκευασίας στο branding των προϊόντων. Η επιτροπή αξιολόγησης ανάδειξε τις κορυφαίες συσκευασίες της χρονιάς για την καινοτομία, το design, τις τεχνολογίες, τα υλικά, αλλά και την προτίμηση του κοινού, σκιαγραφώντας ουσιαστικά και τις κυρίαρχες τάσεις στη συσκευασία σήμερα.  

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αντώνης Ποταμίτης (Πρόεδρος Δ.Σ. Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος WEST), επισήμανε μεταξύ άλλων στην εναρκτήρια ομιλία του: «Στις φετινές υποψηφιότητες ήταν σαφής η αύξηση συμμετοχής στην κατηγορία της Κυκλικής Οικονομίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σχετικά με τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος είναι η επαναχρησιμοποίηση του υλικού της συσκευασίας τροφίμων, ποτών κ.λπ. Φαίνεται να έχει γίνει κατανοητή η βαρύτητα της επιλογής και εφαρμογής της βιώσιμης συσκευασίας από πολλές ελληνικές εταιρείες, αλλά και ο αντίκτυπος αυτής της επιλογής στο περιβάλλον, την ανθεκτικότητα και περιβαλλοντική συνείδηση της ίδιας της εταιρείας». 

Οι νικητές αφού παρέλαβαν τα βραβεία τους σε κλίμα ενθουσιώδες και γιορτινό, συνέχισαν με συζητήσεις και φωτογραφίσεις με τις δημιουργικές ομάδες  εργασίας των βραβευμένων συσκευασιών,  συνεργατών και μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης. Στην αίθουσα της απονομής εκτέθηκαν οι βραβευμένες συσκευασίες,  έτσι το κοινό είχε την ευκαιρία να τις θαυμάσει, να τις φωτογραφίσει και να τις επεξεργαστεί από κοντά. Στην έκθεση των βραβευμένων συσκευασιών σχολίασε ο κ. Κώστας Παντίδος, μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης «Η συσκευασία επικοινωνεί τη Μάρκα κατά την κρίσιμη στιγμή της αλήθειας, όταν ο αγοραστής επιλέγει και κρίνει τις προσπάθειες ολόκληρης της εταιρείας.  Η συσκευασία, λοιπόν, πρέπει να έχει αξίες που να μιλούν στο μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων».    

Ο κ. Δημήτρης Μαντής, Πρόεδρος ΣΥΒΙΠΥΣ,  στο μήνυμά του για τη διοργάνωση αναφέρει «Στα  Packaging Awards 2023 παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές, αναδεικνύοντας μια ιδιαίτερη δυναμική στον βιομηχανικό κλάδο της συσκευασίας. Τα παραδείγματα αυτά αποδεικνύουν την εύρωστη δια-τμηματική συνεργασία των επιχειρήσεων, στις οποίες δίδεται όχι μόνο η δυνατότητα να διακριθούν στην εγχώρια αγορά, αλλά και να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό συσκευασίας που διοργανώνει κάθε έτος ο WPO (World Packaging Organization)».  

Τα Μεγάλα Βραβεία 

Στα βραβεία συμμετείχαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Σε αυτό το πλαίσιο, τους κορυφαίους τίτλους της χρονιάς κέρδισαν: η A.S Strategy Branding & Communication αναδείχθηκε (για 3η χρονιά) ως Packaging Designer of the Year, ο Όμιλος Σαράντη έλαβε τον τίτλο του Packaging Brand of the Year,  η La Petite Jumelle (επίσης για 4η χρονιά) αναδείχθηκε ως Packaging Supplier of the Year, ενώ τον τίτλο Printing Leader of the Year έλαβε η Τσιμή ΑΕ.  

Στην ιστοσελίδα www.packagingawards.grπροβάλλονται  όλες τις βραβευμένες εταιρείες και τα προϊόντα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό. 

  

  

 

 

  

  

Όλα τα Νέα / Άρθρα