Ετήσια ΓΣ 2023 , εκλογή νέου ΔΣ και έγκριση νέου καταστατικού  

Την Τετάρτη 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια ΓΣ του ΣΥΒΙΠΥΣ και την Τρίτη 2 Μαΐου ολοκληρωθήκαν σε μια δεύτερη συνεδρίαση οι αρχαιρεσίες για την εκλογή τoυ νέου διευρυμένου ΔΣ, αλλά και η έγκριση του νέου καταστατικού. 

Η ΓΣ πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolisκαι και στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος παρουσίασε τις δράσεις των τελευταίων ετών. Ο πρώτος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο  Δρ. Κωνσταντίνος Στ. Ψωμόπουλος καθηγητής του ΠΑΔΑ (Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) και από το 2007 είναι μέλος των επιστημονικών επιτροπών της ΕΕ στον Τομέα της οικολογικής σχεδίασης προϊόντων που καταναλώνουν / σχετίζονται με την ενέργεια. Ο Δρ. Ψωμόπουλος ανέλυσε την ολιστική προσέγγιση που διέπει τον σχεδιασμό των συσκευασιών  σύμφωνα με τις απαιτήσεις της  Ευρωπαϊκής επιτροπής και περιέγραψε τα επόμενα βήματα που αναμένεται να υλοποιηθούν με χρονικό ορίζοντα το 2025 και το 2030.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο δεύτερος προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης ο δικηγόρος κ. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος που εργάζεται ως Ειδικός Εμπειρογνώμονας Αξιολογήσεων Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι μέλος των  Ομάδων Εργασίας για την Νομοθεσία, την Ποιότητα Αέρα και την Βιομηχανία (European Environmental Bureau, ΕΕΒ). Ο κ. Κωνσταντινόπουλος παρέθεσε την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις συσκευασίες και τα απόβλητα των συσκευασιών (PPWR) την νομοθεσία για τα SUP αλλά και τα μικροπλαστικά, και τέλος επέστησε την προσοχή στην επερχόμενη νομοθεσία υπό μορφή κανονισμού εστιάζοντας σε ορισμένα κρίσιμα εδάφια. 

Η εκλογή του νέου ΔΣ αναβλήθηκε για την νέα συνεδρίαση διότι εξέλειπαν δύο παρουσίες για την συμπλήρωση των απαιτούμενων 2/3 όπως τυπικά απαιτείται. Την τρίτη 02 Μάιου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με την ομόφωνη ψήφιση του νέου  ΔΣ αλλά και την έγκριση του νέου καταστατικού. 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ που αναλαμβάνει τα ηνία του Συνδέσμου προσφέροντας γνώση στα μέλη του και την απαίτηση έγκυρη πληροφόρηση στην Ελληνική κοινωνία. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλα τα Νέα / Άρθρα