Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: "Αναγνωρισμένα πρότυπα και σχήματα για την αειφορία"

Η TÜV AUSTRIA HELLAS, πραγματοποίησε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου εκδήλωση για τα πιστοποιημένα σχήματα διασφάλισης της αειφορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία παρουσίασε, πρώτη στην Ελλάδα, διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα και σχήματα για την αειφορία, όπως το OK Compost για την πιστοποίηση της βιοαποικοδομησιμότητας των πλαστικών προϊόντων και το FSC® Chain of Custody Certification standard για την πιστοποίηση των δασικών προϊόντων.

Στην εκδήλωση αναλύθηκαν, τα σήματα περιβαλλοντικής επαλήθευσης προϊόντων, όπως το OK Compost, OK Βiobased που είναι τα μόνα του είδους που προσφέρουν μια προσαρμοσμένη σήμανση πιστοποίησης για κάθε περιβάλλον βιοαποικοδόμησης και συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις χρήσης των εμπορικών σημάτων FSC®που αποδεικνύουν την φιλοπεριβαλλοντική κουλτούρα της εταιρείας και προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Ιωάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA HELLAS, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξία των σχημάτων πιστοποίησης που αφορούν το περιβάλλον, καθώς ζούμε σε μια εποχή σημαντικών περιβαλλοντικών αλλαγών. Ακολούθησε η ομιλία του κ. Werner Bosmans, ο οποίος εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες ανέλυσε τη συνολική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την χρήση των πλαστικών. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από το Γενικό Δ/ντή του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, κ. Π. Σκαρλάτο και του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ), κ. Δ. Μαντή, από τους Επίκουρους Καθηγητές Δρ. Ελένη Ηρακλέους & Μ. Τρίγκα, το Δ/νοντα Σύμβουλο της GlobalSustain Group, κ. Μ. Σπανό, από τα στελέχη της TÜV AUSTRIA HELLAS & BELGIUM καθώς και επαγγελματιών του κλάδου των πλαστικών, του χάρτου και της ξυλείας, που έδωσαν την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν αξιόπιστα σχετικά με τα νέα διεθνή πρότυπα, την εφαρμογή, τα οφέλη και την σπουδαιότητα τους.

Στην παρουσίαση του ΣΥΒΙΠΥΣ με τίτλο 'Packaging in the circular economy – the green age has come' αναλύθηκε η υπάρχουσα νομοθεσία για την ανακύκλωση συσκευασιών στην Ε.Ε, καταγράφηκαν οι τάσεις στη διεθνή αγορά και τονίστηκε η νέα διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη στην Ευρώπη για την διαχείριση των τοξικών ουσιών στην ανακύκλωση.

Όλα τα Νέα / Άρθρα