Εκδηλώσεις ΣΥΒΙΠΥΣ στην Έκθεση Syskevasia 2016

Την Σάββατο πραγματοποιήθηκε ομιλία του Πρόεδρου Δημήτρη Μαντή με θέμα "Ο νέος οδηγός ορθών πρακτικών παραγωγής εκτυπωτικών μελανιών για υλικά και αντικείμενα που έρχονται σε άμεση επαφή με τα τρόφιμα" στην επιστημονική ημερίδα της HELGRAMED (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών) με αντικείμενο "Η καινοτομία στη συσκευασία".

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιστημονική Hμερίδα που διοργάνωσαν ο ΣΥΒΙΠΥΣ και η ΠΕΤΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων) με θέμα "Συσκευασία τροφίμων από την έρευνα στην παραγωγή".

Διακεκριμένοι καθηγητές στο επιστημονικό αντικείμενο της συσκευασίας τροφίμων (Δρ. Στυλιανός Ραφαηλίδης, Δρ. Παπαδάκης Σπυρίδων) παρουσίασαν πρωτότυπο ερευνητικό έργο καινοτόμων υλικών συσκευασίας τροφίμων, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία εφαρμογής της καινοτομίας στην βιομηχανική παραγωγή (Δρ. Αντώνιος Καναβούρας). Εκπρόσωπος του ΕΦΕΤ (Δρ. Μούσια Ζωή) κοινοποίησε τις προκλήσεις της εξελισσόμενης Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ασφαλή χρήση συσκευασιών τροφίμων. Στη συνέχεια εκπρόσωποι της βιομηχανίας (Αριστομένης Μπίνης - Sonoco c.p Hellas S.A. και Θεόδωρος Παρασκευόπουλος - Χατζόπουλος Α.Ε), αναφέρθηκαν σε επιτυχημένες εφαρμογές Ελληνικών υλικών συσκευασίας τροφίμων, που διανέμονται με ιδιαίτερη επιτυχία στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η επιστημονική Hμερίδα ολοκληρώθηκε, με την παρουσίαση των εργαστηριακών μεθόδων ελέγχου μετανάστευσης στα υλικά συσκευασίας τροφίμων από εκπρόσωπο πιστοποιημένου Ελληνικού εργαστηρίου (Δρ. Παναγιώτα Δρίλλια, Αναλυτικά εργαστήρια ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ).

Ο Σύνδεσμός μας θα εντείνει τις συνεργιστικές δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών του, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση των συνεργασιών και την προβολή των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στη διεθνή αγορά.

Όλα τα Νέα / Άρθρα