Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2019 στα πλαίσια της διεθνής Έκθεσης Food Expo, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της ΠΕΤΕΤ και του ΣΥΒΙΠΥΣ η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια και Συσκευασία Τροφίμων-Νέες Τάσεις και Νομοθετικές Απαιτήσεις».

Η μεγάλη προσέλευση του κοινού, το υψηλό τεχνικό επίπεδο των ομιλιών και ο άρτιος συντονισμός της εκδήλωσης (μέλη ΔΣ ΠΕΤΕΤ) ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της Ημερίδας.Οι παρουσιάσεις της ημερίδας θα είναι διαθέσιμες στα τακτικά μέλη του ΣΥΒΙΠΥΣ μέσω της. Γραμματείας.

Έλεγχος και διασφάλιση της Ποιότητας και Ασφάλειας της Συσκευασίας Τροφίμων, Δρ. Ζωή Μούσσια, (Προϊστάμενη Τμήματος Εκπαίδευσης, Δ/νση Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Διατροφής, Κεντρική Υπηρεσία ΕΦΕΤ)

Μετανάστευση νανοσωματιδίων από υλικά σε επαφή με τρόφιμα, Δρ. Παναγιώτα Δρίλλια (Χημικός, Αναλυτικά εργαστήρια Τσακαλίδης)

Ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων στην μαζική εστίαση, Παναγιώτης Μανιατέας (Τεχνολόγο Τροφίμων MSc, Διασφάλιση Ποιότητας Newrest )

Παρουσίαση ερευνητικού έργου e-Platon, Χαρίλαο Τσιτούρη (Χημικός MSc, Αναλυτικά εργαστήρια ERGANAL)

Λευκοσιδηρά συσκευασία και Ασφάλεια Τροφίμων – Σύγχρονες Προκλήσεις και Λύσεις, Ιωάννη Ρώσση (Προϊστάμενος Ελέγχου & Διαχείρισης Ποιότητας, EΛΣΑ SILGAN Μεταλλικές Συσκευασίες)

Πως η καινοτομία στη Συσκευασία μπορεί να συμβάλει στην ασφάλεια των τροφίμων, Στέφανος Τσαλαπάτης (District Sales Manager South East Europe & Romania Food Care της SealedAir)

Συστήματα αντιμικροβιακής συσκευασίας τροφίμων (σακουλάκια και φακελάκια). Αρνητική ή θετική η αντίδραση των καταναλωτών όσον αφορά τις αντιμικροβιακές συσκευασίες τροφίμων, Δρ. Ανδρέα Σουλιώτη (Τεχνολόγος Τροφίμων).

Όλα τα Νέα / Άρθρα