Συνέδριο: Περιβάλλον και Ενέργεια

Η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Συνέδριο με θέμα '"Περιβάλλον και Ενέργεια"στις 3 Οκτωβρίου,στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το Συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

 Ήταν αφιερωμένο στην Κυκλική Οικονομία, την Πρόληψη,Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση Αποβλήτων καθώς και στην Εξοικονόμηση και τις Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας.Υπεύθυνη Διοργάνωσης και Συντονίστρια ήταν η Δρ. Εφη Τριτοπούλου, Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΜ.

Οι ομιλητές ήταν όλοι διακεκριμένοι και καταξιωμένοι στον χώρο τους και ανέπτυξαν θέματα της Kυκλικής Oικονομίας, του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας. Υπήρχαν εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι από δημόσιους φορείς και ερευνητικά κέντρα: Ρόζυ Χαριτοπούλου, Δ/ντρια Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Φοίβη Κουντούρη, Καθ. Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ευρωπαικού Οργανισμού Οικονομικών του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων και Δ/ντρια ClimateKIC, Άγγελος Αγγελίδης, Συντονιστής Μονάδας Δικτύωσης και Καινοτομίας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Γιώργος Πρωτόπαπας, Δ/ντης Πράσινου Ταμείου & Εθνικό Σημείο Επαφής LIFE/Περιβάλλον. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ομιλία του Δημήτρη Μαντή, Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ).

Επιπλέον,τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων, εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων και αναπτύχθηκαν παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών από εκπροσώπους ιδιωτικών φορέων: Δρ. Ε. Τριτοπούλου, Σύμβουλος Διοίκησης Citipost, Δ. Μπουντουβάς, Διευθύνων Σύμβουλος Combatt,Άννα Μίχου, Σύμβουλος Ανάπτυξης ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ.

Βασική διαπίστωση όλων των ομιλητών ήταν η ολοκληρωμένη προσέγγιση των στρατηγικών και δράσεων σε επίπεδο Κυκλικής Οικονομίας,η συνεργασία τομεακών πολιτικών σε περιβάλλον και ενέργεια καθώς και η επίτευξη στρατηγικών συνεργασιών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε δημόσιο και ιδιωτικό επίπεδο.

Όλα τα Νέα / Άρθρα