Με την παρουσία 230 και πλέον ιθύνοντων στελεχών του μεταποιητικού κλάδου και των παρόχων τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε το SmartFactory Conference 2019, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, υπό την Αιγίδα του ΣΕΒ, στο ArtFactory Τεχνοστάσιο στην Αθήνα.

Το Συνέδριο ξεχώρισε για το υψηλό επίπεδο των ομιλητών και το πλούσιο περιεχόμενό του, καταδεικνύοντας την αξία, τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργεί το Industry 4.0 στην αλυσίδα αξίας των βιομηχανιών. Earlyadopters διεθνών και εγχώριων βιομηχανιών, experts και practitionersμοιράστηκαν τα βήματά τους προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, παραθέτοντας συνακόλουθα οφέλη, όπως οι βελτιώσεις στον χρόνο, την ποιότητα αλλά και το κόστος παραγωγής.

Παράλληλα, αναδείχθηκε ο άνθρωπος ως το σημαντικότερο γρανάζι της βιομηχανίας, καθώς, όπως υπογράμμισε ο JesusM. Fernandez, Operations Director της Thyssenkrupp Norte και υποστήριξαν με τις παρουσιάσεις τους και άλλοι ομιλητές, ναι μεν οι μηχανές και οι τεχνολογίες υπόσχονται βελτιώσεις, τον κεντρικότερο όμως ρόλο και καταλύτη ουσιαστικών αλλαγών επιφέρει πάντοτε ο ανθρώπινος παράγοντας.

Τέλος, όπως εύστοχα τόνισε ο keynote ομιλητής του Συνεδρίου, HenrikvonScheel, πρωτεργάτης του κινήματος Industry 4.0, η βιομηχανία παραμένει η ραχοκοκαλιά κάθε ευημερούσας οικονομίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, η κατάμεστη αίθουσα του ArtFactory έδωσε το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η ελληνική βιομηχανία είναι συντονισμένη στους ρυθμούς των εξελίξεων που θα την οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την Τιμητική Υποστήριξη του Σ.Β.ΒΕ. και του ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.. Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες ACMON DATA, ADAPTIT, ΕΥ, GIZELIS ROBOTICS και SABO, ενώ Υποστηρικτές οι εταιρείες AGT, ARPEDON, MAS και SIVECO Hellas.

Όλα τα Νέα / Άρθρα