Τα βραβεία διοργανώθηκαν από τα περιοδικά Marketing Week, Plant Management και σέλφ σέρβις της Boussias Communications, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) και την Τιμητική Υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ).

Στην απονομή παρευρέθηκαν περισσότερα από 170 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, διαφημιστικών εταιρειών, δημιουργικών γραφείων, designers και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων.

Στην έναρξη της τελετής απονομής απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Δρ. Μιχαήλ Κοντομηνάς, Καθηγητής στο Τμήμα Χημείαςτου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην ομιλία του υπογράμμισε πως η θερμή ανταπόκριση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την αλυσίδα Συσκευασίας στα Packaging Innovation Awards 2016 αποδεικνύει την ανάγκη τους να θέσουν τις σχετικές τους δράσεις και πρωτοβουλίες στον ευγενή ανταγωνισμό, καταλήγοντας πως «ο θεσμός αυτός ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και αποτελεί σημαντικό αρωγό των νικητών στην προβολή, προώθηση και αξιοποίηση των προσπαθειών τους για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων τους».

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα.

Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, GOLD βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Dolphins/ Communication Design, 2YOLK, PAPERPACK & FOLBY, The BrandHouse, Yonas Design -ΨΗΜΙΤΗ Α.Ε. - Forlabels S.A., Οίκος Μεταξά, ΕΜΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ - KM creative, Abc Designcommunication και Red Design Consultants. Ο Οίκος Μεταξά απέσπασε το 'Best in Show Award', καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη όλων των βαθμολογιών. Σε όλες τις νικήτριεςεταιρείες των Packaging Innovation Awards 2016 δίνεται η ευκαιρία να γίνουν υποψήφιοι και να διεκδικήσουν βραβείο στον κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό βραβείων συσκευασίας WORLDSTAR PACKAGING AWARDS 2017, που διοργανώνονται από τον WORLD PACKAGING ORGANISATION. Εκπρόσωπος του οργανισμού στην Ελλάδα είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ).

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς υπήρξε η απονομή Τιμητικού Βραβείου στον κ.Αλέξη Στασινόπουλο , για τα σαράντα χρόνια της δημιουργικής δραστηριότητάς του στοχώρο της συσκευασίας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το site των βραβείων www.packagingawards.gr, προκειμένου να δείτε τον αναλυτικό πίνακα των βραβείων, καθώς και φωτογραφίες της τελετής απονομής.

Όλα τα Νέα / Άρθρα