Ιδιαίτερα επιτυχημένη η Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα "Η συσκευασία τροφίμων κλάδος αιχμής για την ανταγωνιστικότητα"

Με εξαιρετική επιτυχία έγινε στα πλαίσια  της διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων - Ποτών "DETROP Boutique show Athens" στη συνεδριακή αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου της Helexpo, στο Μαρούσι, στις 15 Μαρτίου, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΒΙΠΥΣ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας) σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ με θέμα: «Η συσκευασία τροφίμων κλάδος αιχμής για την ανταγωνιστικότητα». Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΒΙΠΥΣ Δημήτρης Μάντης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τα στελέχη του ΕΦΕΤ Δρ. Ζωή Μούσια, Προϊστάμενη Τμήματος Ελέγχων Επιχειρήσεων Λοιπών Επεξεργασμένων Τροφίμων και Δρ. Νικόλαο Α. Κατερέλο, Προϊστάμενο Τμήματος Ενημέρωσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης & Πληροφορικής, στη γνώση και ενημέρωση που θα πρέπει να αποκτήσουν οι εταιρίες τροφίμων (παραγωγικές και εμπορικές) και οι εταιρίες παραγωγής και εμπορίας υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Τα στελέχη του ΕΦΕΤ αναφέρθηκαν στη  συνεργασία που θα πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ τους,  ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να καταναλώνει τρόφιμα που θα είναι προστατευμένα  αλλά και ασφαλή - ανεπηρέαστα  από τις συσκευασίες τους.

Αναφορά έγινε και στον "Οδηγό Ορθών Παραγωγικών Πρακτικών (ΟΠΠ)"  για τη σύνταξη του οποίου έχουν συνεργαστεί εδώ και αρκετό καιρό ο ΕΦΕΤ και ο ΣΥΒΙΠΥΣ.

Ο Οδηγός βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ (www.efet.gr ) για δημόσια διαβούλευση.

Όλα τα Νέα / Άρθρα