Διαδικτυακό Σεμινάριο: Εργαλεία PEF για την πλαστική συσκευασία γαλακτοκομικών προϊόντων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2022 το δεύτερο Διαδικτυακό Σεμινάριο (Webinar) για τα εργαλεία Product Environmental Footprint (PEF), στο οποίο μελετήθηκε η περίπτωση πλαστικού κυπέλλου πολυπροπυλενίου (PP) για τη συσκευασία γαλακτοκομικών προϊόντων. 

Ο εισηγητής του Σεμιναρίου κ. Γεώργιος Καρακατσάνης, Οικονομολόγος Φυσικών Πόρων και Συν-ιδρυτής και Διαχειριστής  της εταιρείας EVOTROPIA Ecological Finance Architectures P.C. αφού εξέτασε το πλέον πρόσφατο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο της Ε.Ε., ανέλυσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κύκλου ζωής πλαστικής συσκευασίας πολυπροπυλενίου με την μέθοδο του PEF, από την εξόρυξη του πετρελαίου, την παραγωγή ρητίνης πολυπροπυλενίου, την μορφοποίηση του κόκκου σε πλαστικό κύπελλο, την μεταφορά, την κατανάλωση έως και την διαλογή του πλαστικού κυπέλλου μετά την χρήση προς ανακύκλωση (μηχανική ή χημική). 

Oι εκπρόσωποι της βιομηχανίας που συμμετείχαν στην εκδήλωση, υπέβαλαν ερωτήσεις για την προοπτική ενσωμάτωσης του PEF στην ευρωπαϊκή Νομοθεσία μέχρι το έτος 2025. Μετά από αυτήν την θερμή ανταπόκριση, ο ΣΥΒΙΠΥΣ, σε συνεργασία με την EVOTROPIA, θα αναδείξει περαιτέρω το σημαντικότατο αυτό θέμα, διοργανώνοντας κι άλλες σχετικές εκδηλώσεις στο προσεχές μέλλον. 

Η παρουσίαση και το σχετικό video της εκδήλωσης είναι διαθέσιμα στη Γραμματεία του ΣΥΒΙΠΥΣ (info@pac.gr). 

Όλα τα Νέα / Άρθρα